Heeft u een vraag?

Camping Tuinderij Welgelegen

Camping Tuinderij Welgelegen: vakantieparel in de Eilandspolder

Camping Tuinderij Welgelegen heeft al sinds 1966 standplaatsen voor stacaravan en chalets te koop in een oase van rust en natuur in Graft, Noord-Holland. Deze camping aan het natuurgebied de Eilandspolder heeft een mooie centrale ligging, waardoor u binnen 30 minuten in Alkmaar, Egmond aan Zee, Amsterdam en het Markermeer bent. 

Op deze seizoenscamping zijn honden niet toegestaan, en is verhuur niet mogelijk. Om die reden keren vaste gasten altijd weer terug en weet u daardoor ook altijd wie uw buurman is. U kunt op de camping en in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen, kanoën, varen en vissen. Door haar centrale ligging kunt u kiezen voor de kust, de zoete wateren of een van de leukste steden van Nederland bezoeken. 

Heeft u al een stacaravan of chalet op Camping Tuinderij Welgelegen en wilt u deze inruilen? Ook dit is mogelijk bij Kuiper Caravans! 

Omgeving is een verwennerij voor de ogen én biedt volop vermaak

Vanuit Camping Tuinderij Welgelegen kijkt u uit over de Eilandspolder met zijn kenmerkende eilandjes en rietkragen. Ook ligt werelderfgoed De Beemster, beroemd om zijn kaasmakerij en de eveneens befaamde Schermer molens om de spreekwoordelijke hoek. Een ander Nederlands icoon, de Zaanse Schans, ligt op vijftien minuten rijden net als Alkmaar met zijn gezellige centrum en Kaasmarkt. En dan is er nog De Rijp zelf dat als ‘klein Amsterdam’ met zijn grachten en hoog aangeschreven horeca in het verleden benoemd is tot mooiste dorp van Noord-Holland. Tenslotte bent u ook vanaf de camping in twintig minuten bij de Noord-Hollandse kust en in een half uurtje in Amsterdam en bij de IJsselmeerkust met sfeervolle plaatsen als Edam, Volendam en Monnickendam.

Wij hebben de vele dagtrips in de omgeving voor u op een rij gezet:

Voor de liefhebbers van historie (en winkelen en uitgaan):  Alkmaar met zijn sfeervolle kaasmarkt in de zomer ligt op slechts tien minuten afstand. Alkmaar heeft net als Hoorn, Purmerend en Amsterdam een historisch stadshart en u kunt er prima winkelen én uitgaan.

Een andere tip is het veeneiland De Woude in het Alkmaardermeer. U treft hier historische boerderijen en sfeervolle horeca.

Voor de liefhebbers van natuur: Wie natuurgebied de Eilandspolder wil verkennen: u kunt met een fluisterboot vanaf De Rijp het mooie gebied invaren. Daarnaast ligt het Alkmaardermeer nabij waar u heerlijk kunt zeilen en andere vormen van waterrecreatie kunt beoefenen.

Voor de liefhebbers van cultuur: Bezoek de kaaswinkel van Cono Kaasmakers (Beemster kaas) op werelderfgoed de Beemster. Op de Beemster open dag op Hemelvaartsdag is het ook mogelijk een rondleiding in de kaasfabriek te krijgen. Een andere bezienswaardigheid is korenmolen De Nachtegaal in de Beemster. Ook slechts op tien minuten rijafstand liggen de elf watermolens van de Schermer. Daaronder ook de Museummolen bij Schermerhorn waar u uitleg krijgt over de werking van de molen en souvenirs kunt kopen. Een andere bezienswaardigheid is Fort Spijkerboor dat ooit deel uitmaakte van de Stelling van Amsterdam. Hier ziet u onder meer nog een oude geschutskoepel met geschut uit begin twintigste eeuw. Wie meer wil weten over de cultuur en geschiedenis van de streek kan Museum In ’t Houten Huis in De Rijp bezoeken.

Voor de dierenliefhebbers:  Naast Artis kent Noord-Holland nog twee dierentuinen: het Van Blanckendael Park in Tuitjenhorn met onder meer een savanne en veel vogels en iets verder weg Landgoed Hoenderdaell waar u grote katachtigen als tijgers en leeuwen in actie kunt zien als ze gevoerd worden.

Voor de actieve vakantievierder: De omgeving herbergt diverse golfbanen, waarvan de Beemster golfbaan en Burggolf Purmerend het dichtst bijgelegen is. De Purmerendse golfbaan bestaat uit een 27 holes wedstrijdbaan en een 9-holes par-3 baan. Verder is Speelpark de Batavier tussen Bergen en Alkmaar een sfeervol park waar kinderen volop kunnen spelen, klimmen en ravotten. Voor wie op zoek is naar een uitje voor het hele gezin en nieuwsgierig van aard is: het Nemo Science Museum in Amsterdam triggert als educatief en interactief museum waar tal van experimenten plaatsvinden en u ook zelf kunt doen. Wat verder weg liggen attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen en het overdekte kinderspeelparadijs Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. De omgeving leent zich verder voor fietstochten, door de duinen bij Bergen of Egmond bijvoorbeeld.

Voor de pure ontspanning: Wellnessresort Fort Resort Beemster is al bijzonder, omdat deze spa in een ruim honderd jaar oud fort gerealiseerd is. Het wellnesscentrum beslaat vele baden met wisselende temperaturen en meerdere sauna’s waaronder onder meer de houtgestookte kelosauna en een sauna met zoutstenen uit het Himalayagebergte.

Wat heeft Camping Tuinderij Welgelegen zelf te bieden?

Welgelegen ligt in het prachtige natuurgebied de Eilandspolder. Het is van oudsher een klein tuindersbedrijf met kassen en fijne groenteteelt in de zogeheten ‘vollegrond’. In 1966 is Camping Welgelegen gestart. Vele jaren later is de tuinderij met zijn historische kassen, waar wordt geteeld met alleen biologische bestrijding, nog steeds een belangrijk onderdeel van de camping. Het bedrijf heeft in alle opzichten een grote ecologische footprint en niet alleen door visie op het gebied van de teelt van de gewassen. De camping is namelijk zelfvoorzienend in haar elektriciteitsbehoefte. Het totale gasverbruik is daarbij teruggebracht tot dat van een kleine gezinswoning.

U kunt er kamperen, een stacaravan kopen of een volledig ingerichte stacaravan huren. Camping Tuinderij Welgelegen heeft verder kano’s in de verhuur en de onbespoten oogst uit de kassen is voor een mooie prijs te koop in het groentewinkeltje op de camping.

Het terrein van Welgelegen is ongeveer 3 hectare groot, dit omvat de  camping, tuinderij en een deel van de boerderij. Samengevat: rust, natuur, water, kassen, dieren…het is er allemaal. 

Wilt u op deze camping een standplaats met stacaravan of chalet? Neem dan contact op! 

 

Camping Tuinderij Welgelegen
Raadhuisstraat 24a
1484 EN Graft
Noord-Holland
Nieuwste aanbod
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen
 • Camping Tuinderij Welgelegen