Heeft u een vraag?

Drenthe

Standplaatsen voor stacaravans en chalets in Drenthe!

Bent u hard op zoek naar een mooie standplaats in Drenthe waarvoor u een chalet of stacaravan kunt kopen? Kuiper Caravans heeft nauw contact met een groot aanbod aan vakantieparken in Drenthe en kan u helpen aan het plekje waar u al jaren van droomt! Van een vaste standplaats op een camping tot een bungalowpark: wij bieden het allemaal. 

Drenthe is een geweldig stukje Nederland dat perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een leuke vaste vakantie in eigen land. De afgelegen en natuurrijke omgeving is inspirerend voor lange wandelingen, avontuurlijke fietstochten en het bezoeken aan unieke attracties.

Standplaats per provincie in Nederland

Noord-Holland Friesland Noord-Brabant Overijssel
Zuid-Holland Flevoland Groningen Gelderland
Zeeland Utrecht Drenthe Limburg

 

Plaats zoekopdracht standplaats:

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Welke omgeving?: *
Seizoenspark ook een optie?: *
Moeten honden toegestaan zijn?: *
Moet verhuur mogelijk zijn? :
middlename:
Velden met een * zijn verplicht

Campings in Drenthe met stacaravans en chalets van Kuiper Caravans

Heeft u interesse in een plekje voor uw stacaravan of chalet in Drenthe? Of moet u nog een stacaravan of chalet kopen? Voor dit en meer kunt u perfect bij Kuiper Caravans terecht! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij staan graag voor u klaar! Service- en klantgericht werken staan bij ons hoog in het vaandel en daarom kunt u bij ons altijd terecht met vragen of voor meer informatie, zowel over ons aanbod als over vakantieparken en standplaatsen in Nederland. 

Provincie van de rust, ruimte en natuurpracht

Drenthe heeft heel veel soorten landschappen en dat is een van de redenen waarom deze provincie zo geliefd is als vakantiebestemming. Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park Drent-Friese Wold dat wordt ingekleurd door bossen, vennen, heide en zandverstuivingen. Of laat u inspireren door de vogels, planten en bloemen van het Fochteloërveen, één van de laatste hoogveengebieden van Nederland met een natuur die je vrijwel nergens anders ziet. Beleef de pittoreske dorpen Diever, Dwingeloo en Appelscha waar altijd wel wat te doen is. Of bezoek Veenhuizen met zijn ruim honderd monumenten die de historie van het gevangeniswezen, verpleging, psychiatrie en kinderzorg vertellen in Nederland.

Wilt u stedelijk vertier? Rij dan naar het pittoreske Assen of Emmen! Of anders gezegd: koop een chalet of stacaravan bij Kuiper Caravans, plaats die op een van de campings in Drenthe dankzij het brede netwerk van ons bedrijf en geniet elke dag weer!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Om als eerste Emmen eruit te lichten: die stad is ook bekend van Wildlands Adventure Zoo Emmen.  U betreedt  de dierentuin via een onderdoorgang onder het Atlas Theater de ‘Wildslands’. U komt uit op het Kompasplein en hebt dan vier opties. U kunt onder meer naar Animazia: een 4700 vierkante meter grote overdekte speeltuin dat ook enkele dierverblijven en een kindertheater herbergt. Een andere optie is Jungola, een jungle-themagebied met de Rimbula: een tropische dierentuinkas van 18.000 vierkante meter. Dat is de grootste van zijn soort in de hele wereld. In de Rimbula treft u olifanten, talloze vlinders, lori’s, ringstaartmaki’s, slingerapen, dwergotters en gibbons. De kas biedt echter meer dan alleen tropische planten. Rimbula is vormgegeven naar het (fictieve) verhaal van vogelaar Jungle Jim die in zijn queeste naar een mysterieuze vogel is neergestort in de jungle. Zijn geïmproviseerde bouwsels alsmede tempelruïnes ziet u in Rimbula terug.

U kunt ook kiezen voor Serenga, een savanna-themagebied met leeuwen, nijlpaarden, giraffes, zebra’s, neushoorns en bavianen. Er is hier aandacht voor de natuurbescherming, waarbij het (fictieve) verhaal van Momma Dunia als voorbeeld dient. Zij stichtte in Serenga een natuurreservaat dat tegenwoordig wordt beheerd door haar nazaten. Serenga kent een open inrichting met relatief weinig bomen en water. En dan is er tenslotte ook nog Nortica, een pool-themagebied met onder meer ijsberen, pelsrobben, zeeleeuwen en pinguïns. Nortica is opgezet als havengebied en om onderzoek te doen en is ingericht met veel water, rotsen en naaldbomen. Er wordt onder meer ook een zeeleeuwenshow gegeven.

Meer dierenparken

U kunt echter, met het bij Kuiper Caravans gekochte stacaravan of chalet als uitvalsbasis, nog veel meer dieren in Drenthe bekijken. In Vogel – en Dierenpark Ruinen ziet u een deel van een vogelpopulatie van het Dwingelderveld op een overzichtelijk oppervlak. Denk hierbij aan de wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut, kievit en andere weide-/waadvogels die behoorlijk in aantal zijn teruggelopen in Nederland.  Ook ziet u in het park allerlei Europese en tropische vogelsoorten. Vogel – en Dierenpark Ruinen onderscheidt zich onder meer dankzij de vele uilen, waaronder de sneeuwuil, die er te bezichtigen zijn alsmede andere opvallende grote vogels zoals de auerhoen en de hoenderkoet.

Ook als het gaat om vlinders kunt u buiten het Dwingelderveld inspiratie opdoen: Vlinderparadijs Papiliorama is met een ruim 900 vierkante meter grote vlinderkas één van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Niet alleen kunt u hier talloze vlinders uit alle windstreken van de wereld bewonderen, ook ziet u hier bloemen van over de gehele aardbol. Daardoor hoeven de rupsen niet bijgevoerd te worden. Vlinderparadijs Papiliorama, gelegen in Havelte, is door de omvang en het rijke kleurenpalet aan bloemen mondiaal toonaangevend: hier worden tevens vlinderpoppen van bedreigde soorten in tropische landen gekweekt.

Dwingelderveld

Drenthe heeft echter nog meer te bieden, want wat te denken van Nationaal Park Dwingelderveld? Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa en één van de laatste grote hoogveengebieden van Nederland. Dat maakt het natuurgebied niet alleen gewild en geliefd bij vakantiegangers, maar op zichzelf ook al een plek van verwondering en bewondering. Hier rondlopen is een venster op de Nederlandse geschiedenis toen de turf werd uitgegraven en de plaggen heide werden afgesneden om daken te bedekken en manden te vouwen.

Maar het is vooral de combinatie van rauwheid en natuurschoon die de ogen doen twinkelen van inspiratie. Nationaal Park Dwingelderveld is een plek waar je op 37 vierkante kilometer vrijwel de gehele Nederlandse ‘dierenriem’ aantreft: van herten (er leven zo’n 400 reeën in het natuurgebied) tot vossen en van dassen tot vele water- en zangvogels. Maar het is ook één van de weinige plekken in Nederland waar de Nederlandse slangensoorten, ringslang, gladde slang en de adder, alle drie voorkomen. Waar vissen en salamanders leven in wat je een ‘vennen eldorado’ kunt noemen en waar door dat rijke dierenleven soms slangen- en zeearenden op bezoek komen. 

Dat Boswachterij Ruinen, 1.200 hectare met vooral Japanse lariksen, sparren en dennen, naast het open Dwingelderveld ligt, is tekenend hoe Drenthe verrast. Ook hier zijn er plekken, zoals de Gijsselter Plassen en het Echtenerzand, die nog nooit zijn aangetast door de menselijke hand. Hier valt het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden nog te proeven in de meest pure zin.

Hunebedden en meer

Havelte is, buiten Papiliorama, ook anderszins een bezoek waard: hier zijn de fameuze hunebedden gelegen. Deze indrukwekkende steengraven stemmen tot nederigheid door hun omvang en het besef dat deze monumenten van meer dan vierduizend jaar oud het eerste tastbare bewijs van de Nederlandse beschaving vormen.

Tenslotte…wilt u even al het moois tot u laten komen? Bij Brouwerij Maallust in Veenhuizen, gelegen bij het Nationaal Gevangenismuseum, worden uw smaakpapillen op zeker verwend. En wilt u nu even juist reuring in plaats van rust: bezoek dan het TT Circuit Assen om de ronkende motoren te aanschouwen.

Uitjes in Drenthe

In Drenthe is kortom van alles te doen en beleven! De provincie is rijk aan dierenparken, musea en andere bijzondere attracties. Zowel voor jong als oud en zowel voor natuurliefhebbers als stad-mensen is er van alles te doen in deze geweldige provincie. 

Hier zijn de top 5 leukste uitjes in Drenthe: 

 1. Wildlands Adventure Zoo Emmen
 2. Historische hunebedden
 3. Brouwerij Maallust
 4. Nationaal Gevangenismuseum
 5. TT Circuit Assen 

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in Drenthe! Ga dus vooral zelf op zoek naar leuke attracties en uitjes in deze provincie. Ga er eens heen en ontdek helemaal zelf de bijzondere omgeving van dit speciale stukje Nederland. 

Kuiper Caravans voor een vaste vakantiebestemming in het bosrijke en historische Drenthe

Kortom, bent u op zoek naar een vaste vakantiebestemming in Nederland met veel natuur en geschiedenis? Kies dan voor Drenthe en voor Kuiper Caravans om uw standplaats, chalet of stacaravan te regelen!

 

Nieuwste aanbod
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe
 • Drenthe

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!