Heeft u een vraag?

Overijssel

Chalet of stacaravan in de provincie Overijssel

Een vaste standplaats voor uw chalet of stacaravan in de provincie van Nederland waar u kunt genieten van prachtige natuur en prachtige steden als Zwolle, Deventer, Enschede en Kampen? Dat kan! Bij Kuiper Caravans zijn de mogelijkheden eindeloos.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

Vaste standplaats in Overijssel voor vakantie in Nederland

Op zoek naar een vaste vakantieplek in Nederland? Op een rustige plek vol met natuur maar waar ook van alles te doen is? Dan is een chalet of stacaravan in de provincie Overijssel misschien wel iets voor u. Interesse in deze intrigerende plek maar twijfelt u nog? Lees dan snel verder. Wij vertellen u graag meer over deze interessante Nederlandse provincie. 

Standplaats per provincie in Nederland

Maar allereerst: Kuiper Caravans biedt nog heel veel meer. Wij hebben een ontzettend breed aanbod aan stacaravans en chalets (in alle soorten en maten) die op vaste standplaatsen door heel Nederland kunnen staan! Al nieuwsgierig geworden over ons aanbod? Maar twijfelt u nog over welke plek in Nederland het beste bij u past? Klik dan op één van de provincies hieronder en lees snel verder. 

Noord-Holland Friesland Noord-Brabant Overijssel
Zuid-Holland Flevoland Groningen Gelderland
Zeeland Utrecht Drenthe Limburg

 

Plaats zoekopdracht standplaats:

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Welke omgeving?: *
Seizoenspark ook een optie?: *
Moeten honden toegestaan zijn?: *
Moet verhuur mogelijk zijn? :
middlename:
Velden met een * zijn verplicht

In Overijssel staan de meeste topcampings

Volgens de ANWB staan in Overijssel de meeste zogeheten topcampings van niet alleen Nederland, maar heel Europa. Het gaat dan om zogeheten 5-sterrencampings. Waarom Overijssel zoveel kwaliteit biedt is samen te vatten in een zin: een vakantiewoning in Overijssel kopen maakt dat u veel natuurbeleving, historie en cultuur eigen maakt. Natuurbeleving in de vorm van de heuvels, heide en bossen van de Sallandse Heuvelrug waarbij u en passant dat bezoek kunt combineren met een dagje plezier met de kinderen in attractiepark Hellendoorn.

Een chalet of stacaravan voor een camping in Overijssel kopen staat echter ook voor waterbeleving: in het natuurgebied Weerrieben-Wieden ziet u het landschap zoals Nederland was voordat het door de boeren werd ontgonnen. Dat houdt in waterplassen, moeras en veel vogels, waaronder vis- en zeearenden. Houdt u meer van stuivend zand? Bezoek dan Het Lutterzand in De Lutte waar u tevens een afwisseling van loof- en naaldbos en heidevelden aantreft.

Een echte fietsprovincie

Heeft u altijd al op fietsvakantie willen gaan maar is dit vanuit huis niet mogelijk? Of heeft u vroeger veel lange tochten gefietst en wilt u dat weer gaan doen, maar dit keer wel met een uitvalbasis dichterbij? Dan is een vaste vakantieaccommodatie in Overijssel echt iets voor u! Deze provincie staat bekend om zijn rijke natuur en het prachtige landschap dat heel divers is. Ideaal voor uitgebreide fietstochten kortom waarin u veel ziet maar niet langer dan een dag weg bent. 

Vakantie in Hanzesteden

Ooit gehoord van een Hanzestad? Dit zijn de steden die in de middeleeuwen deel uitmaakten van het Hanzeverbond in een deel van Europa wat nu België, Duitsland Noorwegen, Zweden, Polen, de Baltische staten en dus Nederland vormt. Dit was een economische verbond waarin een groot aantal steden eeuwen lang nauw met elkaar samenwerkten. 

In Nederland maakten in Overijssel de steden Zwolle, Zutphen, Rijssen en Ommen allemaal deel uit van dit samenwerkingsverbond.  In Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Kampen staat u tegenwoordig letterlijk en figuurlijk stil bij de vele monumenten in de binnenstad. In de buitengebieden ziet u natuurlijke statuur, tezamen met monumenten van mensenhand. Dat wil zeggen: statige bomen afgewisseld met grasvelden en bos op landgoederen zoals het Kasteel en Landgoed Wickel in het Hof van Twente.

Waarom vertellen we dit hier? Omdat er ontzettend veel over te vinden is in deze steden en ze vanwege deze unieke geschiedenis heel veel extra cultuur herbergen. Er is in Overijssel van alles te vinden over de Hanzesteden en het is allemaal interessant! 

De rijkdom qua natuur en gebouwen in Overijssel wordt bovendien gecombineerd met een gemoedelijke sfeer. Deze gemoedelijkheid staat in Overijssels Twente bekend als ‘noaberschap’ maar deze burenhulp is kenmerkend voor een groot deel van de provincie.

Bovendien kunt u in Overijssel heerlijk eten. De Librije in Zwolle staat al jaren bekend als het beste restaurant van Nederland, maar buiten dat heeft deze provincie op dit gebied een eigen identiteit. Denk hierbij aan de Deventer koek en de asperges, ‘het witte goud van Overijssel’, maar ook aan tal van andere streekproducten die lokale restaurants verwerken in hun gerechten. Een vakantiewoning in Overijssel kopen doet kortom ook de inwendige mens verwennen!

Attractiepark Slagharen

Wie meer actie met de kinderen wil: ga naar het bekende attractiepark Slagharen gelegen. Hier kunt u met het gezin het Wilde Westen, Mexico, carnaval in New Orleans en nog veel meer in één dag beleven.

Andere uitjes in Overijssel

In Overijssel is van alles te beleven! De provincie heeft uitjes en attracties in alle soorten en maten. Van avonturenparken tot kastelen en van een rijksmuseum tot hét Dinoland van Nederland: Overijssel heeft het allemaal. Benieuwd naar meer? Bekijk dan snel het lijstje hieronder. 

Van alles te doen in Overijssel:

  1. Sassenpoort 
  2. De Brink in Deventer
  3. Museum de Fundatie
  4. Grolsch Brouwerij Tour
  5. Avonturenpark in Hellendoorn
  6. Twickel kasteel en landgoed

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!