Heeft u een vraag?

Flevoland

Standplaats voor stacaravan of chalet in Flevoland

De kleinste provincie van Nederland, Flevoland, is groots in vergezichten. Over het Veluwemeer. Over het IJsselmeer. Over het Markermeer. Over de Noordoostpolder en in het verlengde daarvan de natuurlijke en kunstmatige waterlopen rond de monding van de IJssel.  En dan zijn er nog de uitgestrekte bossen én polder die Flevoland anders dan anders maken en toch zo vertrouwd Hollands. Kortom, Flevoland is de perfecte plek voor een vaste vakantiebestemming met uw eigen stacaravan of chalet. Flevoland is dé plek voor uw weekendjes weg en Nederlandse vakanties dicht bij huis. Het is dé provincie voor u wanneer u een vakantiebestemming zoekt die bereikbaar is maar ook niet te veel lijkt op uw eigen woonomgeving. Kuiper Caravans is de eerste stap en stop op weg naar die onvergetelijke vakanties dankzij ons ruime assortiment chalets en stacaravans.

Op vakantie in Flevoland

Wat kunt u verwachten van een chalet of stacaravan in Flevoland? Heel veel natuurlijk! En al helemaal als het door Kuiper Caravans geregeld wordt. Nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag gelijk verder.

Standplaats per provincie in Nederland

Noord-Holland Friesland Noord-Brabant Overijssel
Zuid-Holland Flevoland Groningen Gelderland
Zeeland Utrecht Drenthe Limburg

 

Plaats zoekopdracht standplaats:

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Welke omgeving?: *
Seizoenspark ook een optie?: *
Moeten honden toegestaan zijn?: *
Moet verhuur mogelijk zijn? :
middlename:
Velden met een * zijn verplicht

Voordelen van een vaste vakantieplek in Flevoland

Een vakantie in Flevoland biedt een unieke mix van moderne architectuur, uitgestrekte polders en boeiende waterlandschappen. Als de jongste provincie van Nederland heeft Flevoland zijn eigen charme en bijzondere kenmerken die het tot een aantrekkelijke bestemming maken.

Een van de voordelen van een vakantie in Flevoland is de ruimtelijkheid en rust die de polders met zich meebrengen. Het landschap leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten, waarbij u kunt genieten van adembenemende uitzichten en de sereniteit van de omgeving. Maar de vele meren en wateren in Flevoland maken de provincie ook een paradijs voor watersportliefhebbers. Zeilen, windsurfen en vissen behoren tot de populaire activiteiten die hier worden aangeboden.

Flevoland bevat ook veel interessante moderne architectuur! Deze jonge provincie is uniek in zijn opbouw en planning. De steden hier zijn zoals geen enkel ander in Nederland. En dan zijn er natuurlijk ook nog de grote waterinstallaties buiten de steden, met als hoogtepunt de indrukwekkende dijk en sluizen van de Afsluitdijk. Allemaal zijn ze zeker een lang bezoek waard!

Met zijn centrale ligging in Nederland is Flevoland bovendien een handige uitvalsbasis om nabijgelegen steden zoals Amsterdam en Utrecht te verkennen. Een vakantie in Flevoland belooft dus een veelzijdige ervaring met moderne architectuur, natuurlijke schoonheid en diverse recreatiemogelijkheden.

Het unieke verhaal achter de provincie Flevoland

Flevoland is nog geen 50 jaar oud en daarom extra bijzonder. Het creëren van dit nieuwe stuk land begon met de dijk naar Wieringen in Noord-Holland en ging echt vorm aannemen met de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932. De diverse droogmaking en inpolderingen volgden in de decennia daarna elkaar in hoog tempo op. Het stuk land werd steeds groter en in 1986 werd de provincie Flevoland officieel opgericht. 

Inmiddels huist deze bijzondere provincie bijna een half miljoen mensen en heeft het meerdere grote steden. Het gebied dat honderden of zelfs duizenden jaren alleen water is geweest was nu land! En nog een heel speciaal stuk land ook. 

Flevoland staat voor natuur- en waterbeleving. U kunt op het gewonnen land eindeloze fiets- en wandeltochten maken en daarbij oog in oog komen te staan met een hert, wild paard en zelfs een wisent, maar buiten de bossen ook de blik op oneindig zetten in de Hollandse polders. Daarnaast leent deze provincie zich prima voor tochten over het water. Sterker nog, u kunt de provincie, met uw bij Kuiper Caravans gekochte chalet of stacaravan als uitvalsbasis, ronden. Onderwijl kunt u aanmeren in het stadse Almere of Lelystad of het pittoreske Urk, Elburg, Harderwijk of Spakenburg aan het Veluwemeer.

Flevoland biedt ook volop waterbeleving door de ligging aan het Markermeer, IJsselmeer en de Veluwerandmeren. Dit houdt zowel in heerlijk varen en afmeren in één van de jachthavens als heerlijk zonnen op het strand. 

Walibi Holland

Flevoland huist met Walibi Holland ook één van de bekendste attractieparken van Nederland. Walibi staat in de Benelux in de top drie staat van het klassement van attractieparken met de meeste achtbanen. Van de acht achtbanen gaan er maar liefst zes over de kop en zeven behalen een snelheid van minimaal zeventig kilometer per uur. De bekendste tot voor kort was de Goliath: de snelste, hoogste en langste achtbaan van Nederland. Hij 46,8 meter hoog, 1214 meter lang en behaalt een snelheid van 106 kilometer per uur. In 2019 had Walibi Holland echter een nieuwe primeur: de Untamed dat de eerste hybride achtbaan van Europa is. Dat wil zeggen: de baandelen zijn van staal, de ondersteuningen van hout. En je bereikt erin een snelheid van 92 kilometer per uur. Walibi Holland biedt echter meer dan the thrill van goede attracties; er worden ook veel muzikale (thema)feesten gegeven.

Vlak bij Walibi ligt verder Dorhout Mees: een 9-holes golfbaan en een plek waar u kunt kleiduivenschieten. Net buiten Flevoland, maar op slechts tien minuten van Dorhout Mees en Walbi, is verder het Dolfinarium gelegen. Een andere aanrader voor het gezin is het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo in Zeewolde en Het Grote Kabouterbos in Dronten.

Stedelijk comfort

Stedelijke faciliteiten en voorzieningen concentreren zich op Flevoland vooral in Almere en Lelystad. Beide steden beschikken over een uitgebreid winkelaanbod, waarbij winkelliefhebbers in Bataviastad in Lelystad helemaal hun hart kunnen ophalen, want de fashion outlet daar geniet inmiddels grote bekendheid. Verder zijn er zowel in Almere-centrum als Lelystad-centrum tal van uitgaansgelegenheden.

Cultuur en historie

Wie een chalet of stacaravan bij Kuiper Caravans koopt en een standplaats op Flevoland kiest, is ook verzekerd van ‘inhoud’. Want hoewel Flevoland een jonge provincie is, is er genoeg cultuur en historie te vinden. Het pittoreske Urk met zijn haven en negentiende-eeuwse vuurtoren en vele sfeervolle horecazaken springt er daarbij uit. Verder is een bezoek aan een ander voormalig eiland, Schokland, een aanrader. Dit eiland werd in 1859 verlaten op bevel van de toenmalige koning wegens overstromingsgevaar. In het museum , aanpalende panden en de haven ziet u het leven, de armoede en het noodlot dat het water de Schoklanders bracht. De andere kant van de medaille, de rijkdom die de zee de Nederlanden bracht, is in de Bataviahaven van Lelystad te zien. Hier liggen de Batavia en de Zeven Provinciën, twee replica’s van zeventiende-eeuwse schepen.  Tenslotte is het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad een bezoek waard. U kunt hier tal van oude vliegtuigen zien.

Veel natuur

Flevoland kent veel natuur, waarbij het natuurgebied de Marker Wadden in het Markermeer de nieuwste loot aan de boom is. Deze eilandengroep tussen Noord-Holland en Flevoland is pas kort geleden geopend voor het publiek, maar het is nu al de moeite van het bezoeken waard, omdat het zich in snel tempo heeft ontwikkeld tot een hotspot voor vogels en vissen. U kunt er komen door de boot vanaf de Bataviahaven in Lelystad te pakken.

Bekend zijn verder de Oostvaardersplassen, maar ook in Natuurpark Lelystad kunt u een otter, wisent, hert of ander dier tegenkomen. Andere aansprekende natuurparken zijn de Lepelaarplassen bij Almere en natuurpark Weerribben-Wieden nabij Emmeloord dat het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa is.

Tel hierbij op diverse bossen zoals het Voorsterbos en het Harderbos en het is verklaard waarom Flevoland veel diersoorten telt. Daar zitten enkele bijzondere tussen, zo worden er regelmatig zeearenden waargenomen. De provincie is ook voor (water)planten een walhalla. Voor wie minder moeite wil doen: kom in april naar Flevoland, dan staan alle bollenvelden in bloei. Of bekijk jaarrond de bloemenpracht in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Prachtige tuinen en vlinders worden afgewisseld met de aanblik van schildpadden, apen, stokstaartjes en zelfs een tijger. Verder heeft Almere met Almere Jungle een eigen themapark met kleine zoogdieren, reptielen, vissen, vogels en insecten.

Uitjes in Flevoland

Van grote zwemparken tot prachtige musea en van klimbossen tot een ware jungle: in Flevoland vindt u het allemaal! Wij hebben ter overzicht hieronder een greep gedaan uit alle leuke uitjes in de provincie Flevoland. 

Een aantal voorbeelden van attracties in Flevoland:

  • Waterloopbos
  • Almere Jungle
  • Walibi Holland
  • Belevenissenbos
  • Orchideeën Hoeve 
  • Klimbos Fun Forest
  • Zwembad Aquamundo
  • Het Grote Kabouterbos
  • Luchtvaartmuseum Aviodrome

 

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!