Heeft u een vraag?

Noord-Brabant

Chalet of stacaravan in de provincie Noord-Brabant

Een vaste standplaats voor uw chalet of stacaravan in de gezelligste provincie van Nederland? Dat kan: bij Kuiper Caravans zijn de mogelijkheden voor deze provincie eindeloos! Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod? Neem contact met ons op voor meer informatie en we laten u het allemaal zien.

Vaste standplaats voor uw stacaravan of chalet in Noord-Brabant

Wilt u een chalet of stacaravan kopen? En gelijk een vaste standplaats in Nederland ervoor geregeld hebben? Dan bent u bij Kuiper Caravans aan het juiste adres! Wij helpen u met de perfecte vakantieaccommodatie voor u vinden en de perfecte plek om hem neer te zetten. Als u klaar bent om dit avontuur aan te gaan staan wij graag voor klaar om u de perfecte begeleiding hiervoor te geven.

Heeft u vragen aan ons of wilt u meer informatie over onze diensten en aanbod? Neem dan snel contact met ons op. 

Standplaats per provincie in Nederland

Noord-Holland Friesland Noord-Brabant Overijssel
Zuid-Holland Flevoland Groningen Gelderland
Zeeland Utrecht Drenthe Limburg

 

Plaats zoekopdracht standplaats:

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Welke omgeving?: *
Seizoenspark ook een optie?: *
Moeten honden toegestaan zijn?: *
Moet verhuur mogelijk zijn? :
middlename:
Velden met een * zijn verplicht

Noord-Brabant heeft alles voor de vakantievierder

Rijk. Dat is Brabant bij uitstek. Rijk in de variëteit van landschappen. Rijk aan stedelijke schoonheid. Rijk aan innovatiekracht. Rijk ook aan historie en cultuur.  Kortom, wie een chalet of stacaravan bij Kuiper Caravans koopt en kiest voor een Brabantse camping heeft veel om voor te kiezen als het om dagjes uit gaat. En dat is veel meer dan alleen de Efteling.

Natuur in overvloed

De provincie Noord-Brabant heeft in totaal vier nationale parken, het grootste aantal van Nederland.

Deze natuurhotspots zijn De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen, Grenspark De Zoom-Kalmhoutse heide op de grens van Noord-Brabant en de Vlaamse provincie Antwerpen en het grotendeels afgegraven hoogveennatuurgebied De Groote Peel op de grens van Brabant en Noord-Limburg. Daarnaast zijn er nog andere natuurparels zoals de Strabrechtse heide, de Kampina en de Maasheggen bij Vierlingsbeek. Dit laatste is tevens het eerste Nederlandse natuurgebied dat door de unieke in elkaar gevlochten meidoorn- en sleedoornheggen is uitgeroepen tot beschermd biosfeerreservaat door werelderfgoedorganisatie Unesco.  Er leven hier tal van bijzondere dieren en vogels en de wijze van perceelafscheiding is bovendien erg oud: de Romeinse generaal Caesar schreef al over. Hij ondervond erg veel hinder van de heggen die ondoordringbaar waren en daarmee voor oponthoud voor zijn troepen zorgden.

Overigens vinden zeker kinderen dat je de mooiste natuur niet in één van de nationale parken treft, maar in Hilvarenbeek of accurater benoemd in Safaripark De Beekse Bergen. Daar lopen de dieren van de Afrikaanse savanne, zoals leeuwen en cheetah’s vrij rond en daar mag je met de auto langsrijden. De Beekse Bergen is dan ook alleen al een reden om bij Kuiper Caravans naar een standplaats en/of stacaravan dan wel chalet te informeren.

Historie, cultuur en winkelplezier

De provincie Noord-Brabant kent vijf grote steden die van oost naar west een vrijwel aangesloten stedelijk gebied vormt: de Brabantse Stedenrij. Dit zijn achtereenvolgens Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Oss. Elk van deze steden kent een roemruchte historie, met veel monumenten die teruggrijpen naar de Brabantse Gouden Eeuw tussen 1430 en 1550. Dat resulteerde in monumentale gebouwen zoals de Sint-Jans kathedraal in Den Bosch en de Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en schilders van naam zoals Jheronimus Bosch en Brueghel de Oude. Die oude pracht en praal vormt een prima decor op de achtergrond om in de sfeervolle centra van deze steden een hapje te eten of uit te gaan.

De Maas en De Kraaijenbergse Plassen

Noord-Brabant staat ook voor waterbeleving. Kies met uw bij Kuiper Caravans gekochte stacaravan of chalet voor een camping aan de Maas of De Kraaijenbergse Plassen.  Dat laatste natuurgebied is een merengebied van vierhonderd hectare, verdeeld oven zeven waterplassen. Het water is goed bevaarbaar en ook zeer geschikt om te zwemmen.

Het Land van Cuijk

De Kraaijenbergse Plassen maken onderdeel uit van Het Land van Cuijk. Dit is in velerlei opzichten, voor wie van plan is om een verblijf te boeken op een Brabantse camping, een must see. Qua natuur, cultuur en historie. Het omvat naast de grote meren omvangrijke bossen, heiden en zandverstuivingen. Bekende natuurparels zijn de  Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen. ‘Recreatief Overloon’ is ook in ander opzicht een toeristische hotspot met zijn mountainbike- en gewone fietsroutes, het dierenpark Zoo Parc Overloon met een witte tijger als blikvanger en een negenholes golfbaan met interessante hoogteverschillen. Ook kent ‘Overloon’ een openluchttheater en veel historie want hier werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten.

Sowieso is om dit gebied door de eeuwen heen veel strijd geleverd, al sinds de tijd van de Romeinen. Bij Cuijk kwamen veel wegen samen wat dit tot een belangrijk knooppunt maakte. Zo belangrijk dat de Romeinen zelfs hier een grote brug over de Maas bouwden. In Museum Ceuclum in Cuijk, gevestigd in de toren van de rond 1915 gesloopte Sint-Martinuskerk, is veel over de Romeinse tijd van de regio te vinden. Ook later bleef de regio Cuijk economisch interessant wat zich vertaalde naar de bouw van kastelen en in meer algemene zin welvaart. Veel van die geschiedenis is terug te zien in Grave wat sowieso een gezellig stadshart met veel horeca heeft. Meer specifiek is kasteel Tongelaar een aanrader. Dit is een kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de negende eeuw. De poorttoren dateert nog altijd uit de vroege vijftiende eeuw. 

De Brabantse steden

Noord-Brabant kent zeer sfeervolle steden. Eindhoven, Breda, Tilburg (met onder meer het voormalige paleis van de koning), Den Bosch (met de Sint Janskathedraal als blikvanger) en Nijmegen springen eruit. Het gaat te ver om alle steden uitgebreid te  belichten, maar om een vleugje van de Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid mee te geven lichten we Nijmegen eruit  Daar is het in het Goffertpark en ook aan de Waalkade is het prima toeven, waarbij u aan de rivier kunt genieten van prachtige vergezichten.  Sowieso vormen de uiterwaarden van de Waal en Maas met zijn slingerende dijken en vele plassen, weilanden, stuwwallen, bossen en moerassen een open invitatie voor wie van fietsen of wandelen houdt. Wie minder moeite wil doen om natuurschoon te zien moet de Hortus Nijmegen aandoen: hier vindt u een grote verscheidenheid aan bloemen en planten.

Nijmegen kent ook veel musea, zoals De Bastei (natuur- en cultuurhistorie), Het Valkhof (omvat Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid en moderne kunst) en het Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

Wie wil uitblazen of ’s avonds meer actie wil: Nijmegen heeft een levendig nachtleven. Vooral aan de Grote Markt, het Koningsplein en in de Molenstraat vind je tal van restaurants, cafés en dancings. Sowieso kent Nijmegen een bloeiend cultureel leven in instellingen als poppodium Doornroosje, het kunstcentrum De Lindenberg en Lux dat een podium voor film, theater en debat is. Ook zijn er tal van evenementen zoals de beroemde Nijmeegse Vierdaagse en het carnaval.

Andere uitjes in Noord-Brabant

Maar er is nog veel meer mogelijk in Noord-Brabant natuurlijk! Deze provincie zit vol gezelligheid en interessante avonturen. Als we alles zouden benoemen zou deze pagina veel te vol worden maar we kunnen wel een kleine greep uit het aanbod doen en aan u voorleggen. Lees snel verder hieronder in het lijstje! 

Andere leuke uitjes in Noord-Brabant:

 1. Schrobbelèr
 2. DAF Museum
 3. Oorlogsmuseum
 4. Zooparc Overloon
 5. Sint-Janskathedraal
 6. Safaripark Beekse Bergen
 7. Het Noordbrabants Museum

 

Vakantie in Noord-Brabant is rijkdom

Kortom: een vakantie in Noord-Brabant betekent onderdompeling in de rijke cultuur, gastvrijheid en diversiteit van een zuidelijk stukje Nederland. Met schilderachtige dorpen, bruisende steden zoals Eindhoven en Den Bosch biedt de provincie een aantrekkelijke mix van geschiedenis en moderniteit. De Bourgondische levensstijl van de inwoners komt tot uiting in de vele gezellige restaurants en cafés waar u kan genieten van lokale gerechten in combinatie met de beroemde Brabantse gastvrijheid. Bovendien is de regio gunstig gepositioneerd qua geografische ligging, nabij Gelderland en ook niet ver van Limburg. Het maakt dat de campings in Noord-Brabant geliefd zijn. 

Op vakantie in Noord-Brabant met accommodatie van Kuiper Caravans

Inmiddels helemaal overtuigd van deze geweldige provincie? Bent u helemaal klaar om op zoek te gaan naar de ideale vakantie accommodatie voor u in Noord-Brabant? Of wilt u eerst nog wat meer informatie over het gebied? Voor dit en meer kunt u allemaal terecht bij Kuiper Caravans!

Nieuwste aanbod
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant
 • Noord-Brabant

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!