Heeft u een vraag?

Groningen

Uw eigen chalet of stacaravan in Groningen

Op zoek naar een heerlijke stacaravan of chalet in het 'hoge noorden'? Uw eigen accommodatie in de afgelegen provincie van Groningen, midden in de natuur? Dan bent u bij Kuiper Caravans aan het juiste adres! 

Een stacaravan of chalet in het Noorden van Nederland

Geniet van het weidse uitzicht, de gemoedelijke sfeer, de historische dorpen, stadjes en Groningen zelf en natuurlijk van de kuststreek: Groningen biedt simpelweg heel veel voor de vakantievierder! En met een chalet of stacaravan van Kuiper Caravans kunt u van Groningen uw vaste vakantiebestemming maken. En met uw eigen accommodatie, volledig naar uw eigen smaak en keuze, wordt het de ideale vakantiebestemming dichtbij huis. 

Standplaats per provincie in Nederland

Noord-Holland Friesland Noord-Brabant Overijssel
Zuid-Holland Flevoland Groningen Gelderland
Zeeland Utrecht Drenthe Limburg

 

Plaats zoekopdracht standplaats:

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Welke omgeving?: *
Seizoenspark ook een optie?: *
Moeten honden toegestaan zijn?: *
Moet verhuur mogelijk zijn? :
middlename:
Velden met een * zijn verplicht

 

Groningen als vaste vakantiebestemming in Nederland

Bent u nog niet overtuigd van Groningen? Twijfelt u of het wel echt de vakantiebestemming voor u is? Lees dan snel verder over de mogelijkheden in deze prachtige noordelijke provincie. 

Zwemmen in Groningen

Bent u weg van zwemmen maar wilt u niet gelijk hiervoor naar het Nieuwe Strand in Groningen? En zijn zwembaden ook niets voor u? Dan zijn de diverse zwemstrandjes in de provincie echt iets voor u! Deze heerlijk rustige plekken liggen door de gehele provincie heen en zijn voor iedereen vrij te gebruiken. Maar maakt u zich geen zorgen: Veel drukte zal u hier niet tegenkomen! De Groningse zwemstranden zijn alleen voor de echte voor de zwemliefhebbers. Ze zijn voor de mensen die zwemmen voor sport en beweging, niet voor de gezelligheid en/of afkoeling. 

Groningen heeft diverse binnenwateren om te zwemmen, zoals het Leekstermeer, het Paterswoldemeer, het Schildmeer en het Oldambtmeer, maar de bekendste is het Lauwersmeer. Dit is meer dan een plek om in de mooie maanden verkoeling te zoeken, want het is een vogelparadijs en het gebied leent zich dan ook voor mooie wandel- en fietstochten.

Groningen grenst verder ook aan de Waddenzee en het Groninger wad is een uitstekende plek om te gaan wadlopen over de drooggevallen zeebodem. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de eilanden Rottumeroog en Rottumerplaat. Deze beschermde natuurgebieden zijn net als het Lauwersmeer een geliefde plek voor vogelspotters, maar het is er ook heel mooi wandelen. Of bezoek het pittoreske Schiermonnikoog dat qua sfeer het gemoedelijke Nederland ‘van vroeger’ belichaamt!

Bent u een grote zwemmer? Dan is Groningen de vakantiebestemming voor u! Interesse in een stacaravan of chalet in Groningen? Dan bent u bij Kuiper Caravans aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Uitjes in Groningen

In Groningen is er van alles te beleven! Van musea tot natuurparken en van dierenparken tot avontuurlijke tours en tochten. Zowel in de provincie Groningen als de stad Groningen is er ontzettend veel mogelijk en voor ieder wat wils. Wij hebben een aantal van de leukste uitjes alvast voor u op een rijtje gezet. 

Uitjes in Groningen stad:

 • Stadsrondvaart
 • Kaarslicht tour
 • Wandeltocht met gids
 • Martinitoren
 • Stadswandeling met audiotour

Uitjes in de provincie Groningen:

 • Fietsen door de natuur
 • Nationaal Park Lauwersmeer
 • Uiteten in streekrestaurants
 • Dinopark Landgoed Tenaxx
 • Museum Klooster in Ter Apel
 • Zeenhondencentrum Pieterburen
 • Hortus Haren
 • Fraeylemaburg
 • De Onlanden
 • Vesting Bourtange

Wij lichten graag enkele van bovenstaande blikvangers eruit. De bekendste Groningse symbolen zijn de 96,8 meter hoge Martinitoren uit 1462 en Zeehondenopvang Pieterburen, maar deze noordelijke provincie biedt veel meer.

Vesting Bourtange bijvoorbeeld is een historisch verdedigingswerk uit 1742. Het beeld van dit prachtig vestingstadje, waar de tijd al die eeuwen stilgestaan lijkt te hebben, wordt bepaald door historische pleintjes, en oud-Hollandse huisjes en de zes musea. En omcirkel alvast een bepaalde datum in de agenda, want elk jaar wordt de Slag om Bourtange met veel vertoon nagespeeld.

Fraeylemaborg is een burcht uit de negentiende eeuw. Het aanzicht, het museum van binnen maar vooral de historische inrichting roept een glinstering in de ogen op. Het lijkt namelijk alsof u in een tijdcapsule bent gestapt; van binnen ziet het er nog net zo uit als vroeger. Een andere aanrader is om het bezoek aan Fraeylemaborg te combineren met een wandeling door het omliggende landgoed en het Slochterbos.

Hortus Haren omvat een Chinese tuin, Engelse tuin en een watertuin, maar u kunt er ook wandelen tussen naaldbomen, bamboe en verschillende grassen. Met name de Chinese tuin roept een wauw-effect op: die geldt als één van de mooiste Chinese tuinen buiten China.

De Onlanden staat bekend als de badkuip van Groningen en met een reden: dit waterrijke natuurgebied, dat u van de top van de Martinitoren ziet liggen, herbergt otters en visarenden.

Tenslotte is met de kinderen leuk om Dinopark Landgoed Tenaxx te bezoeken. Hier kunt u met de kids onder meer op dinosafari, boogschieten of een survivalrun doen.

Kuiper Caravans in Groningen

Bent u inmiddels helemaal overtuigd en heeft u interesse in een stacaravan of chalet in Groningen? Neem dan snel contact op met Kuiper Caravans: wij staan graag voor u klaar! U kunt bij ons terecht voor al uw vragen en adviezen wat betreft chalets en stacaravans in Groningen. 

 

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!