Heeft u een vraag?

Onderhoud / winterklaarmaken

Onderhoud van kitwerk rondom uw chalet

 • Het kitwerk dient u elk jaar te controleren en zal gemiddeld om de twee jaar vervangen dienen te worden.

Onderhoud van uw kozijnen

 • De meeste chalets zijn voorzien van houten of kunststof kozijnen welke zo goed als onderhoudsarm zijn behalve het hang- en sluitwerk en op de raamrubbers na.
 • Door uw hang- en sluitwerk periodiek in te spuiten met teflon of WD 40 zal dat soepel open en dicht blijven gaan bij het omdraaien van de sleutel.
 • De raamrubbers kunt u af en toe met talkpoeder inwrijven. Zo voorkomt u dat de rubbers gaan kleven. Wanneer u langere tijd geen gebruik maakt van uw chalet kunnen de rubbers aan het kozijn namelijk precies dat gaan doen.

Geiser/cv-ketel

 • De geiser of cv-ketel heeft jaarlijks onderhoud nodig.
 • Wij geven u het advies een onderhoudscontract af te sluiten met een plaatselijk installateur voor het jaarlijkse onderhoud.

 

Uw chalet of stacaravan winterklaar maken

Om uw chalet of stacaravan winterklaar te maken moet u aan de volgende punten denken:

 • De leidingen van het water onder het chalet zijn gevoelig voor vorst. Wanneer u tijdens de wintermaanden niet aanwezig bent moet u deze leiding ook aftappen/doorblazen, dit kunt u in overleg met een installateur of het park doen.
 • Maakt u ook tijdens de winterperiode gebruik van het chalet en blijft de waterdruk op de leidingen staan? Bescherm dan uw leidingen met een thermolint en isolatiemateriaal (elektrische lintverwarming).
 • Heeft u centrale verwarming met radiatoren? Zorg er dan voor dat het systeem is gevuld met een antivries (glycol).
 • Wanneer de aanwezige cv-installatie gedurende de winterperiode aanstaat is de temperatuur binnen zeer bepalend (advies 12 graden), dit ook ter voorkoming van het ontstaan van vocht in het chalet.
 • Wanneer u uw chalet niet verwarmt en/of gebruikt in de winter, dan moet u alle leidingen en geiser of ketel aftappen / doorblazen.

Gesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan met onze specialisten.

Ons aanbod

Kuiper Caravans heeft een grote diversiteit in aanbod van occasions- en nieuwe chalets en stacaravans in elke prijsklasse. Daarbij zijn er ook modellen die geheel op maat gebouwd worden, zodat er altijd voldaan kan worden aan uw wensen.

Bekijk het aanbod

Service

Service staat bij Kuiper Caravans hoog in het vaandel en het serviceteam staat daarom altijd voor u klaar! Heeft u een vraag over uw stacaravan of chalet? Of is er iets dat wij voor u kunnen oplossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Serviceformulier invullen

Vrije standplaats

Het team van Kuiper Caravans is continu op zoek voor zijn klanten naar vrije standplaatsen door heel Nederland! Laat daarom weten wat en waar u iets zoekt, zodat wij u geheel vrijblijvend een overzicht kunnen geven van de mogelijkheden.

Aanvragen standplaats

Aanbod van mooie merken

Zoekt u een Chalet, Stacaravan of Vrije kavel in Nederland?

Kuiper Caravans helpt u van A-Z!