Heeft u een vraag?

Camping Molenwurf

Camping Molenwurf in Wognum is de ideale Noord-Hollandse uitvalsbasis

Op zoek naar een prachtige camping in Noord-Holland tussen de landerijen en boomgaarden? Dan is Camping Molenwurf in Wognum perfect voor u! De camping is perfect voor rustige en ontspannen vakanties in de natuur. Heerlijk om van te genieten en ook zeker niet saai. Op Camping Molenwurf is er altijd wat te beleven.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Standplaats in Wognum op Camping Molenwurf

Camping Molenwurf in Wognum biedt een standplaats te koop aan met eigen grond voor een stacaravan of chalet die te koop staat bij Kuiper Caravans in Noord-Holland! Wilt u zich inschrijven voor de koopkavels van dit jaarpark, waar u 365 dagen kunt recreëren? Stuur dan een mail naar ons adres van Kuiper Caravans. 

Met een standplaats op Camping Molenwurf heeft u een prachtige ligging in Noord-Holland Noord, gelegen bij het Markermeer, IJsselmeer, Hoorn, Opmeer, Heerhugowaard en Alkmaar! Daarbij zijn er op de camping ook prachtige standplaatsen te koop aan de rand van het park, waarbij u vrij uitzicht heeft of een zonnige ligging bij de fruitboomgaard. 

Koopkavels te koop op Camping Molenwurf

Camping Molenwurf heeft diverse unieke plekken te koop, waarbij de standplaats van de stacaravan of chalet leeg opgeleverd wordt: 

 • 35: €37.500 k.k. 
 • 55: €67.500 k.k. 
 • 70: €37.500 k.k. 
 • 71: €37.500 k.k. 

Parkinformatie:
- Park hele jaar geopend 
- Honden toegestaan
- Verhuur is niet mogelijk 

De veelzijdige omgeving van Camping Molenwurf

De omgeving van Camping Molenwurf is Noord-Holland bij uitstek: veel weides, veel water en veel historie. Tegelijkertijd is er ook meer dan genoeg te doen!

Voor de liefhebbers van historie (en winkelen en uitgaan):  De Hoornse haven is relatief onbekend maar echt een parel op zich, zowel qua architectuur als qua horeca. Hoorn heeft sowieso een gezellig uitgaansleven, vooral aan en om De Roode Steen. Deze Zuiderzeestad, die gelegen is op vijf minuten van de camping, biedt ook anderszins veel. Denk aan de fraaie Oosterpoort, de winkels en kroegen nabij de Veemarkt of het winkelwalhalla Hof van Hoorn net buiten het centrum.

Een andere tip is om de stoomtrein tussen Hoorn en Medemblik te nemen. Daarvoor hoeft u Wognum niet uit, want de trein stopt op het historische station van dit West-Friese dorp. De treintocht met de trein kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een boottocht van Enkhuizen naar Stavoren. Deze boot, de Bep Glasius, vaart van maart/april tot en met oktober.

Maar vergeet ook Enkhuizen zelf niet dat op een kwartier rijden is gelegen van de camping. Dit is een verwennerij voor de ogen en gemoedelijk qua sfeer. Beeldbepalend voor die stad is de Drommedaris, een toegangspoort uit  1540. Daarnaast staat Enkhuizen bekend om zijn zeventiende-eeuwse stadshart en zijn sfeervolle haven waar veel gezellige eet- en drinkgelegenheden zijn. En uiteraard kunt u er prima winkelen!

Een aanrader is verder Medemblik. Ook hier treft u een gezellige haven, een authentiek centrum en veel monumentale panden met als bonus Kasteel Radboud, ooit een residentie van Floris V.

Voor de liefhebbers van cultuur: Landelijk bekend, al decennia, is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Eigenlijk behoort dit museum tot de ‘must see’, want hier zijn tal van boten op ware grootte die het verhaal van zeeminnend Nederland (en de periode voor 1795 toen het nog de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was) door de eeuwen heen vertelt.

Het West-Fries museum in Hoorn is ook een aanrader. Het heeft inmiddels landelijke bekendheid met werken van Jan van Goyen en de zogeheten Eskimomummie. Daarnaast geniet het Museum van de Twintigste Eeuw alras meer bekendheid nationaal. Dit museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw, tot aan de speelattributen van onze grootouders aan toe.

Voor de liefhebbers van natuur: Tussen Enkhuizen en Almere zijn de Marker Wadden aangelegd, een natuurgebied dat de Wadden nabootst en dat voor meer diversiteit in en op water van het Markermeer moet leiden. Om deze eilanden te zien moet u via de Houtribdijk naar Almere rijden waar vanaf Bataviastad een boot naar de Marker Wadden gaat. Het natuurgebied omvat vijf eilanden van in totaal 750 hectare. Een beleving pur sang voor de kinderen terwijl zij langs de paden allerlei schelpen vinden. En passant kunt u in Bataviastad de replica van een zeventiende-eeuws schip bewonderen.

Wie van bos houdt: rijd naar de IJsselmeerkust bij Bovenkarspel en bezoek natuurgebied Streekbos. Verder is het twintig minuten rijden naar het Dijkgatbos in de Kop van Noord-Holland. U kunt daar ook in alle rust fietsen en wandelen. Daarnaast is het Noord-Hollandse landschap en dan vooral de oevers van het Markermeer een wandeling of fietstocht meer dan waard!

Voor de dierenliefhebbers:  Naast Artis kent Noord-Holland nog twee dierentuinen: het Van Blanckendael Park in Tuitjenhorn met onder meer een savanne en veel vogels en iets verder weg Landgoed Hoenderdaell waar u grote katachtigen als tijgers en leeuwen in actie kunt zien als ze gevoerd worden.

Voor de actieve vakantievierder: De omgeving herbergt onder meer twee golfbanen, Golfbaan Westwoud tussen Hoorn en Enkhuizen en golfbaan De Vlietlanden niet ver van Medemblik. Beide tellen 18 holes en krijgen goede recensies. Voor wie op zoek is naar een uitje voor het hele gezin: Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een feest voor de kleine tussen de pakweg vijf en twaalf jaar. Hier treft u Sneeuwwitje aan, de heks, tal van andere sprookjesfiguren en uiteraard attracties.

Tegenover Sprookjeswonderland is zwembad Enkhuizerzand gelegen dat onder meer een recreatiebad, peuterbad, waterglijbaan, waterval en een speeltuin herbergt. Wat verder weg ligt het overdekte kinderspeelparadijs Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn.

Voor de pure ontspanning: Sauna de Bongerd in Oostwoud is pittoresk en gemoedelijk en tegelijkertijd professioneel met diverse sauna’s, een zwembad, een schoonheidssalon en meer. U kunt ook kiezen voor Thermen Sauna Suomi in Hoorn. Dat heeft een buitenbad, binnenbad, een groot aantal sauna’s, een heuse ijsgrot met dompelbad om af te koelen, een kruidentempel en nog veel meer. 

Chalet of stacaravan via Kuiper Caravans

Interesse in een kavel op Camping Molenwurf in Noord-Holland? Met een prachtige chalet of stacaravan van Kuiper Caravans? Dan bent u hier aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan graag voor u klaar! Niet alleen om de koop of huur te regelen, maar ook voor de service in alles dat daaromheen te regelen valt. Service staat namelijk bij ons hoog in het vaandel: wij doen alles om u uw accommodatie van uw dromen te bezorgen. 

 

Camping Molenwurf
Oosteinderweg 83
1687 AB Wognum
Noord-Holland
Nieuwste aanbod
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf
 • Camping Molenwurf