Heeft u een vraag?

Camping Dukdalf

Chalets en stacaravans op Camping Dukdalf: het beste van stad, strand en natuur

Camping Dukdalf is een rustige camping gelegen in Warmond aan de Kagerplassen. Deze camping biedt de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de prachtige omgeving, terwijl u toch in de buurt blijft van de belangrijkste voorzieningen van de regio.

Chalets op camping in Warmond met Kuipers Caravans

Camping Dukdalf ligt op slechts een steenworp afstand van de winkelcentra in Sassenheim, Lisse en Oegstgeest. Hier vindt u een scala aan verschillende voorzieningen. Zo heeft u alles wat u nodig kan hebben in de buurt! 

Bovendien is de centrale ligging van de camping ideaal voor het verkennen van de omgeving. Amsterdam én Den Haag liggen op slechts 20 kilometer afstand van de camping. Leiden, ook een prachtige historische stad met leuke winkels en horeca, ligt op slechts 10 kilometer gesitueerd van uw chalet of stacaravan wanneer u voor deze camping kiest.

Chalet of stacaravan dicht bij de stad en het strand

Maar het beste van alles is dat Camping Dukdalf slechts een korte rit verwijderd is van het prachtige Noordwijkse strand. Dit is de ideale plek om te zwemmen, zonnen en nog veel meer! Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zee.

Maar ook wanneer u geen zin heeft om ver te reizen voor een dagje uit, is deze camping perfect. Dicht in de buurt kunt u terecht op recreatie-eiland Koudenhoorn met "zwemstrand 't Joppe", dat zich op een steenworp afstand van Camping Dukdalf bevindt. Dit idyllische eiland biedt een scala aan recreatiemogelijkheden, waaronder de nabijheid van prachtige wandelpaden. Breng ook eens een bezoekje aan het Huys te Warmont, waar u bij dit Middeleeuwse kasteel prachtig kunt wandelen door de tuin en het "Bos van Krantz". 

Ook biedt Camping Dukdalf een ligplaats voor uw boot, waardoor u prachtig motorisch of met de zeilboot kunt varen op de Kagerplassen. Vertrek op een mooie zomerse dag vanaf de camping naar dit mooie gebied om te varen en geniet van alle prachtige bezienswaardigheden in deze aantrekkelijke omgeving. 

Voor degenen die op zoek zijn naar wat rust en ontspanning, biedt de camping een fijne omgeving waar u kunt genieten van een goed boek en tal van rustige plekjes in het gebied waar u kunt genieten van de natuur.

De Kagerplassen

De Kagerplassen omvatten een natuurgebied van ongeveer 250 hectare dat bestaat uit zestien veenplassen. Het Zweiland is de grootste en bekendste van deze ondiepe meren. Een andere opvallend landschapselement in dit waterrijke gebied zijn de vele en vaak grote eilanden in de meren. Het geeft dit natuurgebied nog meer cachet en bijvoorbeeld een romantisch uitje een nog mooier karakter, maar de Kagerplassen lenen zich ook voor zeilers en andere vormen van waterrecreatie en watersport.

De Kagerplassen zijn een uithangbord van Het Groene Hart die u vanuit de jachthaven op het park tot in de ziel kunt verkennen. Het park is echter niet alleen een trekpleister omdat u er met de boot kunt aan- en afmeren. Het is ook een mooie uitvalsbasis om andere havens en de daaraan gelegen plaatsen te verkennen. De Kagerplassen zijn wat dat betreft goed ontsloten met havens in onder meer Leiden, Lisse, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Sassenheim en Rijpwetering. U kunt overigens, wanneer u geen boot bezit, een rondvaarttocht met het gezin over de Kagerplassen maken, er zijn hiervoor diverse aanbieders.

De achtertuin: de Randstad

Camping Dukdalf ligt op korte afstand van Leiden met zijn historische binnenstad en drie belangrijkste uithangborden: het Rijksmuseum voor Oudheden, de Hortus Botanicus en de Muurgedichten van Leiden. Ook mooi: de Keukenhof, op nog geen twintig minuten van het park gelegen. Of een dagje uit met de kinderen naar Duinrell dat op iets meer dan een kwartier rijafstand ligt. Verder ligt op een half uur rijden, in Alpen aan den Rijn, Archeon waar u het leven van vroeger live kunt aanschouwen. In deze plaats is ook het vogelpark Avifauna gelegen. Bent u bereid nog iets verder te rijden? Bezoek dan Madurodam of attractiepark Drievliet in Den Haag.

Vanaf het park bent u ook zo in Amsterdam. Geniet van een tocht door de grachten, ga met de kinderen naar het Nemo Science Museum of bezoek een van de vele sfeervolle horecagelegenheden in de hoofdstad. Ook Rotterdam ligt op vrij korte afstand. Verken deze wereldhaven met de boot Spido en ‘proef’ de bruisende stad in de Markthal, het Maritiem Museum en de Koopgoot. Of kies ook in de stad voor natuurbeleving met Diergaarde Blijdorp, bekend om zijn vlinderkas Amazonica (waar u ook piranha’s treft), Congo-biotoop (met de grootste binnenplaats voor okapi’s ter wereld) en Oceanium 2.0 (waar in een serie aquaria Het Grote Barièrrerif wordt nagebootst).

Warmond

Warmond had ooit zes kastelen en nu met Het Huys te Warmond nog maar één, maar dit is wel een absolute blikvanger en er is nog veel meer te zien in dit dorp dat niet voor niets de status van beschermd dorpsgezicht geniet.

Rondom Warmond zijn meerdere grootse buitenplaatsen, maar Huis Oostergeest en De Vroenhof springen het meest in het oog. Zoals de aanblik van Warmond vanaf de andere zijde van de rivier de Warmonder Leede  ook een blikvanger pur sang is. Zo staan langs de rivier diverse landhuizen en andere imposante woonhuizen.

Warmond kent vele monumenten omdat het voor de elite een geliefde pleisterplaats was om de stad te ontvluchten. Het Oude Raadhuis en het Jan Steenhuis zijn de bekendste gebouwen. De beroemde zeventiende-eeuwse schilder heeft twee jaar in Warmond gewoond. Verder is de befaamde natuurkundige Antoni van Leeuwenhoek in het stadje opgegroeid.   

Conclusie: Camping Dukdalf is een topplek

Al met al is Camping Dukdalf de perfecte plek om te verblijven voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, terwijl ze toch in de buurt blijven van de belangrijkste voorzieningen van de regio. De ideale plek voor uw chalet of stacaravan! Bel Kuiper Caravans om alle mogelijkheden te bespreken om van deze camping uw vaste vakantieplek te maken.

 

Camping Dukdalf
Oosteinde 15
2361 HB Warmond
Zuid-Holland
Nieuwste aanbod
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf
  • Camping Dukdalf