Heeft u een vraag?

Overijssel huisvest de meeste topcampings van Nederland

De provincie Overijssel is dé campingprovincie van Nederland. Of in elk geval als het om de kwaliteit van kamperen gaat, want niet minder dan zeventien campings in deze oostelijke provincie hebben van de ANWB het predicaat Top Camping gekregen. Daarmee is Overijssel koploper in Nederland. Geen enkele andere provincie herbergt zoveel campings die de vijf sterren mogen voeren.

De campingstatus van Overijssel reikt echter verder dan de landsgrenzen. Om een en ander in perspectief te plaatsen: de ANWB voert elk jaar een onafhankelijk onderzoek uit door campings in heel Europa. De toonaangevende organisatie toetst de campings daarbij op sanitair, terrein, zwembad, eten en drinken en het recreatieaanbod. In totaal hebben 69 campings in Nederland het predicaat Top Camping gekregen. Daarmee is Nederland lijstaanvoerder in Europa. En Overijssel is dus koploper van Nederland.

Op de lijst staan niet alleen vertrouwde namen. Nieuw op de lijst zijn dit jaar Ommerland (Ommen), Het Stoetenslagh (Rheezerveen) en De Luttenberg (Luttenberg). Niettemin is het aantal campings dat eerder al de status Top Camping had bereikt en deze nu behouden heeft groter. Het gaat om De Noetselerberg (Nijverdal), 't Rheezerwold (Heemserveen), De Kleine Wolf (Stegeren), De Koeksebelt (Ommen), De Pallegarste (Mariënberg), De Witte Berg (Ootmarsum), 't Veld (Rheeze), De Belten (Rheeze), Krieghuusbelten (Raalte), De Zandstuve (Rheeze), Papillon Country Resort (Denekamp), Beerze Bulten (Beerze) en Mölke (Zuna).

In de categorie kleine campings met minder dan zestig staanplaatsen is alleen natuurkampeerterrein De Rietkraag (Lemelerveld) met vijf sterren beoordeeld.