Heeft u een vraag?

Kies bij Kuiper Caravans voor een mantelzorgwoning die ook energieneutraal is!

Wij weten hoe belangrijk een thuis is, óók een tweede woning zoals een chalet of een stacaravan. Hiervoor geldt net als bij een regulier huis dat woonbehoeften evolueren in de loop der jaren. Kuiper Caravans heeft dan ook gasloze chalets in huis. Deze energieneutrale woningen worden ingekleurd met een elektrische boiler, zonnepanelen, infrarood panelen, een zogeheten combi airco en/of elektrische (vloer)verwarming. Zoals voor onze gehele dienstverlening geldt, is ook hier maatwerk van toepassing. Denk bijvoorbeeld aan een mantelzorgwoning: maak deze volledig gasvrij en laat uw vader en/of moeder genieten van volop comfort én een lagere energierekening.

Hoe de zorg voor (een van) uw ouders combineren met uw dagelijkse verplichtingen: het is iets dat veel volwassenen bezighoudt. De mantelzorgwoning is dé oplossing hiervoor, want een volwaardige woning in uw achtertuin maakt de zorg voor uw vader en moeder veel eenvoudiger!

Meestal zijn dit type woningen vergunningsvrij, dus eenvoudig te regelen. Dit geldt niet alleen voor het papierwerk maar ook voor de plaatsing van de mantelzorgwoning. Deze kan indien gewenst opgeleverd worden met wielen waardoor zij eenvoudig verplaatst kan worden. Wanneer dit niet mogelijk is, kan ze met een kraan over het huis getild worden. Oftewel: het nieuwe onderkomen voor pa en ma staat binnen een of maximaal twee uur op zijn plek!

Tegelijkertijd kunnen mantelzorgwoningen naar het Bouwbesluit opgeleverd worden qua eisen op het gebied van isolatie, lichtinval, extra brede deuren en indeling. De prefab bekleding maakt ze ook van de buitenkant robuust waardoor gesteld kan worden dat een mantelzorgwoning zowel qua interieur als exterieur een duurzame woonoplossing is.

Ook wanneer het om het comfort gaat, zijn ze niet van een regulier huis te onderscheiden. Slaapkamer(s), woonkamer, keuken en badkamer: ze voldoen allemaal aan de eisen anno nu waarbij uiteraard op bepaalde punten verder gedacht wordt dan bij een regulier huis. Denk hierbij aan extra grepen in de badkamer voor meer grip.

In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat u bij een expert als Kuiper Caravans verzekerd bent van kennis, kunde en een hoogwaardige, persoonlijke dienstverlening. Dit is een familiebedrijf dat op een vertrouwde Nederlandse manier nauwgezet luistert naar uw wensen, die vervolgens inpast en u ook nog eens van A tot Z ontzorgt in het transport.

Kuiper Caravans staat voor maatwerk

Maatwerk betekent vooral dat wij luisteren. Ofwel: wij passen toe dat wat u wilt. U hoeft kortom niet het gehele energiezuinige pakket in uw chalet op te nemen. Niettemin adviseren wij u wel hiervoor open te staan in het adviesgesprek. De verwachting is dat de beprijzing van fossiele brandstoffen, met name de gasprijs, steeds hoger wordt in de komende jaren. Los daarvan hechten steeds meer Nederlanders ook belang aan een duurzame omgeving en daarmee energiezuinige woningen. Maar een gasvrij chalet heeft ook praktische voordelen: u hoeft nooit meer met gastanks te slepen of de gasvoorziening te laten controleren. Tenslotte brengt een energiezuinig chalet ook meer geluk, zeker als uw buren en andere omwonenden hier ook in meegaan. Het draagt de boodschap van gezondheid en circulariteit uit. Dat besef, dat u iets goed hebt gedaan voor uzelf en voor anderen, bevordert eenieders geluk!

‘Energieneutraal’ kan ook als starterswoning!

Eenzelfde oplossing als bij een mantelzorgwoning bieden wij ook aan als het gaat om uw woningzoekende zoon of dochter: een generatiewoning is een starterswoning maar in de basis eenzelfde oplossing als de mantelzorgwoning. Dit houdt in een woning in de achtertuin, alleen met een aankleding die meer op jonge mensen is toegespitst!

Wilt u meer weten over onze energieneutrale chalets? Neem dan contact met ons op of kom eens vrijblijvend langs in onze showroom!

 

Nieuwste aanbod
  • Kies bij Kuiper Caravans voor een mantelzorgwoning die ook energieneutraal is!